ZSUHiG --> Technik kelner

Kelner

E-mail Print
There are no translations available.

Kelner

 pict0039           

W roku szkolnym 2011/2012 został utworzony nowy kierunek kształcenia w zawodzie technik kelner. Nauka trwa 4 lata. Szkoła w sposób nowoczesny kształci ucznia w zawodzie związanym z szeroko rozumianą obsługą konsumenta - od organizacji przyjęć okolicznościowych i imprez nietypowych po obsługę kelnerską. Zawód kelner ma charakter usługowy.

 

             Uczniowie zdobywają wiedzę i umiejętności z zakresu:

-          stosowania zasad obsługi konsumenta,

-          projektowania i aranżacji sal konsumenckich,

-          serwowania potraw różnymi technikami,

-          posługiwania się nowoczesnym sprzętem,

-          stosowania zasad prawidłowego żywienia,

-          posługiwania się zasadami rynku pracy i marketingu,

-          posługiwania się językiem obcym zawodowym;

 

pict0151            W procesie nauczania istotną rolę odgrywa kształtowanie zasad etyki i kultury zawodowej, prawidłowych postaw i zasad komunikowania się.

Szkoła zapewnia praktyki we własnym zakresie. Uczniowie odbywać je będą w renomowanych zakładach gastronomicznych. Po ukończeniu szkoły absolwent uzyskuje wykształcenie średnie i może przystąpić do egzaminu maturalnego oraz egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe.

 

dscf1575Absolwenci kierunku znajdują zatrudnienie we wszystkich firmach prowadzących działalność gastronomiczną tj. restauracjach, kawiarniach, barach, pensjonatach, domach wczasowych, hotelach oraz również na statkach, promach pasażerskich. Można również prowadzić własną działalność gospodarczą.

 Serdecznie zapraszamy absolwentów szkół gimnazjalnych z terenów Przemyśla i okolic, którzy chcą kontynuować dalszą naukę w naszej szkole i zdobyć wykształcenie w zawodzie technik kelner.

 

 

Przeszukaj stronę

Polish (Poland)English (United Kingdom)Deutsch (DE-CH-AT)